پیام امام امیرالمؤمنین(ع)؛ شرح تازه و جامعی بر نهج البلاغه
يكشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۱ ق.ظ
معرفی کتاب توسط وبلاگ...زلال حکمت
...
نهج البلاغه-که به حق آن را "برادر قرآن" لقب داده اند- برگزیده ی سخنان امیر بیان حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع) است که دانشمند بزرگ شیعه سید رضی-رضوان الله علیه- در قرن چهارم هجری آن را گردآوری کرد.اگر چه هم قبل و هم بعد از شریف رضی؛دیگر بزرگان شیعه نیز به جمع آوری سخنان امام علی(ع) اقدام نموده اند،اما استقبال شیعه و بلکه جهان اسلام از نهج البلاغه شریف ؛این مجموعه ارزشمند را در زمره مهم ترین منبع دینی قرار داده است به گونه ای که می توان آن را بعد از قرآن مهم ترین منبع دینی در سنت حضرات معصومین-علیهم السلام- بر شمرد.
جاذبه کلام علوی به گونه ای بود که از همان قرن چهارم هجری ؛دانشمندان شیعه و سنی به نوشتن شروح متعددی بر این مجموعه ارزنده پرداختند و گاه و در بعضی زمینه ها؛شارحان اهل سنت چون ابن ابی الحدید بر دیگر شارحان پیشی گرفتند.
بی تردید برای باز یابی هویت دینی و شناخت ژرف از آموزه های اسلامی راهی جز بازگشت به معارف قرآن و نهج البلاغه نداریم.
شرحی که مرجع عالیقدر عالم تشیع حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی با همکاری جمعی از دانشمندان بر نهج البلاغه نگاشته اند و تاکنون پانزده جلد آن منتشر شده است؛از بهترین تفاسیری است که معارف ناب نهج البلاغه را تبیین می کند.مهم ترین ویژگی ارزشمند شرح (پیام امام) مانند دیگر آثار آیة الله مکارم شیرازی؛داشتن نثری روان و همه فهم در عین علمی بودن مطالب است.
در شرح خطبه ها و نامه ها؛ابتدا خطبه یا نامه را (در یک نگاه) به طور اجمال معرفی می کند و سپس با تقسیم بندی متن نامه یا خطبه به شرح آن می پردازد. همچنین اگر توضیح نکته ای در خارج از بحث شرح لازم می نماید،تحت عنوان (نکته ها) آن را تبیین می نماید.و حکمت ها را نیز به ترتیب شرح و تفسیر می نماید.
مراجعه به این شرح ارزشمند نه تنها برای جوانان جویای حقیقتی که تشنه معارف نهج البلاغه هستند لازم است،بلکه هر کسی که قدم در راه نهج البلاغه پژوهی بگذارد از مراجعه به این مجموعه بی نیاز نیست.
پ.ن:
نویسنده:حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی(با همکاری جمعی از فضلا و دانشمندان)
ناشر: قم- انتشارات امام علی بن ابی طالب(ع)
۹۳/۰۷/۲۰