هیئت مجازی کتاب

هیئت مجازی کتاب

پیام های کوتاه

بایگانی

آخرین نظرات

  • ۲۷ ارديبهشت ۹۸، ۱۵:۴۵ - پریسا نامجو
    عالی..
  • Cougar

    متن تصویر

  • Lions

    متن تصویر

  • Snowalker

    متن تصویر

  • Howling

    متن تصویر

  • Sunbathing

    متن تصویر

یک لرن مرجع تخخصی وبلاگ نویسان

آخرین مطالب

۹ مطلب در آبان ۱۳۹۵ ثبت شده است





نمی دانم این حالت را تجربه کرده اید یا نه؟ برخی کتاب ها من را به هیجان می آورد. این قدر که دوست دارم آن قسمت های هیجان انگیز را با کسی در میان بگذارم، حالا تصور کنید در یک کتابخانه هستید و دوست دارید یک نفر را گیر بیاورید و ماجرای کتاب را تعریف کنید؛ اما مجبور به سکوت هستید.

انگار یک انرژی نهفته می شود. حال تصور کنید که یک کتابخانه چقدر سرشار از این انرژی هاست. برای همین هم هست وقتی وارد یک کتابخانه بزرگ می شویم حس عجیبی پیدا می کنیم؛ چون انرژی یکسری کتابخوان آن جا ذخیره شده.

"مصطفی قاجار"


هیئت مجازی کتاب، 24 آبان، روز کتاب،کتابخوانی و کتابدار را به دوست داران کتاب و کتابخوانی تبریک می گوید.

۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آبان ۹۵ ، ۱۶:۲۹
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰

معرفی کتاب توسط وبلاگ...خداباران

 

 

ان الله شاء ان یراک قتیلا
(و خدا خواست که تو را کشته ببیند )
 
کتاب "حسین وارث آدم" تدوین و چاپ کلیه نوشته ها و گفته های منتشر شده و منتشر نشده دکتر علی شریعتی ،درباره سید الشهدا (علیه السلام) می باشد که با نگاهی فلسفی و دینی ،همراه با بغضی خفی ،نوشته شده ،که هر خواننده ای را چنان در سطرهای کتاب غوطه ور می کند که گویی در دریای بهت .
انتشارات "قلم" ناشر این کتاب بوده و در 397 صفحه کتاب را تهیه کرده است.
 "پس حسین سیاستمداری نیست که به خاطر شرابخواری و سگبازی یزید با او درگیری پیدا کرده باشد او وارث پرچم سرخی است که از آدم ،همچنان دست به دست بر سر سر دست انسانیت می گردد و اکنون با دست او رسیده است. "
 
بخشی از کتاب:
هر انقلابی دو چهره دارد
چهره اول خون ، چهره دوم پیام .
شهید قلب ترین است ،همچنان که قلب به رگ های خشک اندام خون حیات زندگی می دهد.
آن ها که رفته اند کاری حسینی کرده اند و آن ها که مانده اند باید کاری زینبی کنند وگرنه یزیدی اند.
فتوای حسین این است : آری در نتوانستن نیز بایستن هست . برای او زندگی،عقیده و جهاد است .
 
شناسنامه کتاب:
مولف : دکتر علی شریعتی
انتشارات : قلم
تعداد صفحات :397
سال چاپ: 1386
قطع : وزیری
۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۳ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰

معرفی توسط وبلاگ...تک نویسی


جالب است که، ما بیشترین داستان ها و روایت هایی که از حضرت عباس (علیه السلام) شنیده ایم، مربوط به واقعه ی کربلا و روز عاشوراست؛ و کمتر کسی از دوران کودکی و جوانی ایشان برایمان سخن گفته.

خانواده ی مادری ، کودکی ، ازدواج ، فرزندان ، برادران ، حیطه ی دانش و معرفت و جایگاه آن حضرت در میان اهل بیت و مسلمانان و ... چیزهایی ست که ما کمتر در مورد این حضرت می دانیم.

"ابوالفضل زرویی نصر آباد" در کتاب "ماه به روایت آه" به قلمی داستانی ، دوران زندگانی حضرت عباس (علیه السلام) را از زبان دوازده راوی روایت کرده است .

جالب تر این که وقایع این کتاب به تاریخ هجری شمسی روایت شده اند؛ طوری که می توان فاصله ی حوادث را با زمان زندگی خودمان تطبیق داد!


بخشی از این کتاب:

طی این مدت، همواره سیمای معصوم و محجوب خدمتگزار حسین در نظرم بود. با آن که دیدار حسین و درک کرامت و بزرگواری‌های غیر قابل توصیف او، موجب شده بود تا از نیت فخر فروشانه و شهرت طلبانه‌ام سخت شرمگین و سرافکنده باشم اما این بار از صمیم دل، تصمیم به جبران محبت آن جوان فرشته جمال و فرشته خصال داشتم. در آن مدت دانسته بودم که نه فقط خادمان که تمامی مردم، از فقیر و غنی، کوچک و بزرگ، زن و مرد و مسلمان و غیر مسلمان به خدمتگزاری او افتخار می‌کنند و در خدمت به او از هم سبقت می‌گیرند. 
 
تازه معنای لبخند محجوب جوان خادم را در جواب پرسشم می‌فهمیدم. 
 
چاره‌ای دیگر اندیشیدم، صد دینار در همیانی گذاشتم تا ضمن هدیه آن به جوان، به او بگویم محبتش را از یاد نبرده‌ام .... اما چگونه؟ آیا بی‌کسب اجازه از حسین، حق داشتم که ....؟ نه هرگز. آیا باید این هدیه ناقابل را به حسین می‌سپردم تا چنانچه صلاح بداند...؟ اف بر من! نه... متحیر و مستأصل بر در مسجد پیامبر ایستاده بودم که دستی بر شانه‌ام خورد. 
 
- سلام برادر. آیا به انتظار کسی هستی؟ 
 
عبدالله بن جعفر، پسر عموی حسین بن علی بود و پیش از آن، او را در محضر حسین دیده بودم. سلامش را پاسخ دادم و گفتم از حسین خواهشی دارم ولی شرم، مانع می‌شود که با او بگویم. 
 
خندید و گفت: خدا اموراتت را اصلاح کند. چرا از درگاه وارد نمی‌شوی؟ 
 
- درگاه؟ کدام درگاه؟ 
 
- درگاه حاجات، باب الحوائج. عباس بن علی؟ 
 
- عباس بن علی؟ کیست؟ با حسین نسبتی دارد؟ 
 
این بار بلندتر خندید: خدا تو را ببخشد. مگر ممکن است او را ندیده باشی؟ پدر فضل، عباس، برادر حسین و پسر عموی من. او و سه برادرش (فرزندان ام‌البنین) همواره با حسین‌اند. 
 
- همیشه عده‌ای همچون پروانه گرد وجود حسین می‌گردند. حتّی اگر او را در آن میانه دیده باشم، الان به خاطر ندارم. ...


شناسنامه کتاب:

مولف: ابوالفضل زرویی نصر آباد

انتشارات: نیستان

سال چاپ: 1395

تعداد صفحات: 192

قطع: رقعی

قیمت: 12500 تومان

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰

معرفی توسط وبلاگ...رجعت صدر


"ان للحسین فی بواطن المؤمنین معرفه مکتومه - پیامبر اکرم (ص)"


این کتاب،کتابی ست با حرف های تازه از واقعه عاشورا برای نسل نوجوان.

آیت الله سید رضا صدر(ره) ، فرزند ارشد آیت الله سید صدر الدین صدر(قدس سره)، برادر بزرگ امام موسی صدر هستند که اگر چه نسبت به برادر کوچک تر، تفکراتی سنتی دارند، ولی نگاه ایشان به حوادثی مثل عاشورا، پر از حرف های تازه ای است، که من در جایی جز در اندیشه خاندان صدر ندیده و نخوانده ام.

پیش از همه کتیبه اول کتاب، توجه انسان را به خود جلب می کند:
"تقدیمی:
آیا نویسنده‌اش سعادتی دارد که نوشته‌اش را نهمین‌زاده حسین (ع) بپذیرید؟
سیدرضا صدر - ۱۳ صفر ۱۳۹۷- ۱۲ بهمن ۱۳۵۵
"

بعد نویسنده از همان سطر های ابتدای کتاب، پیش زمینه های ذهنی جوانان را از قیام عاشورا به چالشی اساسی می کشد؛ حرف های عجیبی که شاید در نگاه اول، کمی متفاوت و حتی منتقدانه باشد:

در "راهی که حسین علیه السلام  پیمود" می خوانیم:
«راهی را که حسین علیه السلام پیمود، گروهی انقلابی اش می خوانند و حسین علیه السلام را رهبر انقلابی می دانند. کسانی آن را کوششی برای گرفتن حکومت می گویند و حسین علیه السلام را جویای قدرت پندارند. چپ گرایان از گروه نخستین بشمارند و راست گرایان را باید در زمره گروه دوم قرار داد...»

بدین ترتیب آیت الله سید رضا صدر، قشرها و نگاه هایی را به جوانان معرفی می کنند که اگر چه همه از عاشورا و کربلا دم می زنند، ولی نوع نگاهشان به این حادثه غلط و مخالف یکدیگر است و بعد در بخش های مختلف نویسنده شرح می دهد که:

-          چرا ما قیام حسین علیه السلام را انقلاب و حضرتش را انقلابی نمی دانیم؟

-          چرا قیام حسین علیه السلام کوششی برای به دست آوردن قدرت نیست؟

بدین ترتیب ما با تفکر جدید و نوینی از قیام عاشورا مواجه می شویم...آیت الله صدر (ره) سرآغاز کتاب را از سال ها پیش از قیام عاشورا(نه انقلاب عاشورا) آغاز می کنند و چهره ها و حوادث تاثیر گذار در این واقعه را به نوجوانان معرفی می کنند: معرفی اعراب، اسلام، قریش، یهود، صحابه، منافقان، مسئله خلافت، امامت...شخصیت هایی چون: خلفای راشدین، معاویه، یزید

زندگی امام حسن علیه السلام و زندگی امام حسین علیه السلام.

و با این مقدمه نویسنده وارد شرح حادثه عاشورا می شود، بدنه اصلی کتاب پیشوای شهیدان شامل سه بخش است:
بخش نخست: شهادت و جهاد- که به آغاز رسمی نهضت عاشورا با معرفی مفهوم شهادت، راز شهادت...تا خاکسپاری شهدای کربلا می پردازد.

بخش دوم: اسارت- آیت الله صدر نیز همچون امام موسی صدر به این بخش از واقعه عاشورا، عنایتی ویژه داشته، و وقایع کاروان اسرا را از حرکت از کربلا تا بازگشت به مدینه به دقت توصیف کرده اند.

بخش سوم: شهید و شهادت- به معرفی شهدای برجسته واقعه کربلا پرداخته است و آن چه مورد توجه است این که آیت الله صدر، در این حوزه هم نگاهی تازه به شهدای دشت کربلا داشته اند؛ ایشان ضمن این که پیشگامان این قیام، پیش از واقعه عاشورا مثل مسلم، قیس را از قلم نینداخته اند، به مقایسه شخصیت های هر دو سپاه پرداخته اند، مثلا:

عباس ابن علی و عمر ابن سعد
زهیر و عبید
حر و ضحاک
و از دیگر سو، تساوی و گستردگی قیام عاشورا و شهادت را از دیدگاه: زن و مرد، نژادهای؛ ترک و پارس و سیاه و سپید، سن و سال و پیر و جوان و حتی کودک، گمنامی و شهرت، صحابیان و انصار بررسی کرده اند.

پیشوای شهیدان- اگر چه ممکن است در نگاه اول کتابی حجیم و سنگین به نظر بیاید، ولی مطالعه آن می تواند همه ابهامات و سوالات یک نوجوان را در مورد حادثه پاسخ گوید و راهی و اندیشه ای درست را در ذهن نورس و کنجکاو ایشان پایه گذاری کند.


شناسنامه کتاب:

مؤلف: آیت الله سید رضا صدر(ره)

به اهتمام: سید باقر خسروشاهی

ویرایش: دوم

چاپ یازدهم: ۱۳۹۱

نشر: مؤسسه بوستان کتاب http://bustanekatab.com

بها: 9000 تومان

تعداد صفحه:444

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰

معرفی توسط وبلاگ...مداد کوچک


مدتی ست خواندن کتاب های مرتبط با محرم را شروع کرده ام،کتاب در این باره زیاد است و جای هیچ شک و شبهه ای نیست که "داستانِ "حسین" ( علیه السلام) محفل ِ عشق است  ، می گویند سخاوت دوستی می آورد و من پایبند به این گفته و معذور از یادآور نشدنِ دیگر کتابهایی که باید قید می شدند ، لاجرم سخاوتم را بر سقای آب و ادب و به جانِ ابوفاضل (علیه السلام) می بخشم و دوستیِ خالصانه ام را بر همین کتاب با چند سطر به خط می نشینم .

و امّا سقای آب و ادب...

اینکه صدای آب را بشنوی و جرعه ای ننوشی و در دل بگویی پاره های تن حسین لب تشنه اند،این نهایت ادب است.بی جهت نیست که عباس علی ست،سقا را نیز علی لقبش گزارده.

"سقای آب و ادب"را میتوان هم شعر خواند به سبب استفاده از آرایه های ادبی بی نظیر و هم رمان:که شخصیت عباس (علیه السلام) را در ده فصل به تصویر کشیده .

این کتاب مروری ست بر مهم ترین وقایع عاشورا که هر ورقش صحبت از عباس (علیه السلام) است، از زبان نویسنده که آن را به ام البنین (سلام الله علیها)تقدیم کرده است.

قلمِ سید مهدی شجاعی مانندِ مرهمی ست بر دلهایِ زخم خورده که خواندنش را به دوستدارانِ و مُریدانِ حسین (علیه السلام) پیشنهاد می کنمْ.


بخشی از کتاب:

ماه، روشنی‌اش را، گرمی‌اش را، هستی‌اش را و هویتش را از خورشید می‌گیرد. و ماه، بدون خورشید به سکه‌ای سیاه می‌ماند که فاقد هویت و ارزش و خا‌صیت است. و آنها که مرا به لقب قمر، مفتخر ساخته‌اند، نسبت میان ماه و خورشید را چه خوب می‌فهمیده‌اند!من به طفیلی حسین آمده‌ام و به عشق حسین زیسته‌ام. من آمدم که عاشقی را به تجلی بنشینم. من آمدم که دوست داشتن را معنا کنم اما آسمان عشق حسین، بلندتر از آن است که پرنده عاشقی چون من بتواند بر آستان عظمتش بال ارادت بسازد.


شناسنامه کتاب:

نویسنده: سید مهدی شجاعی

ناشر: نیستان

تاریخ چاپ: 1395

تعداد صفحات: 264 صفحه

قطع: رقعی

قیمت: 16500 تومان

۷ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰

معرفی توسط وبلاگ سابق...این روزها



نشر نیستان و این پدر و پسر شجاع! تا دلتان بخواهد برای ایّام محرّم و صفر ، حرف دارند که بزنند و کتاب دارند که بنویسند!

بعد از "آفتاب در حجاب"، "سقای آب و ادب" ،"پدر،عشق،پسر" و "از دیار حبیبِ"، "سیّد مهدی شجاعی"، باید هم منتظر کتابی مثل" فصل شیدایی لیلاها" از "سیّد علی شجاعی" بود.

این کتاب از زبان هفت راوی روایت شده است. راویانی که شاید کمتر اسمشان را در تاریخ شنیده باشیم ، اما از زمان خروج امام حسین (علیه السلام) از مکه تا عصر روز عاشورا کنار حضرت حضور داشته اند و داستان را روایت می کنند.

زهیر بن قین، ضحاک بن عبدالله مشرفی، حر بن یزید ریاحی، عبید الله بن حر جعفی، عمرو بن قرظه انصاری، شبث بن ربعی و من! هفت راوی کتاب هستند.

فضای کتاب حالت نمایشنامه ای دارد و 23 فصل را در برگرفته است: از فصل آغاز تا فصل وصل!

نویسنده از 25 منبع تاریخی معتبر در تالیف کتاب کمک گرفته و فرمایشات امام حسین (علیه السلام) را به صورت برداشت آزاد ترجمه کرده است.

"فصل شیدایی لیلاها" 182 صفحه دارد و انتشارات نیستان عهده دار نشر آن بوده است.


قسمتی از کتاب:

_ سلام بر حسین بن علی...

با گفتن این اسم، گویی تازه پی به شباهت حسین با پدرش می برم. چشم ها به یقین تکرار برابری اند با چشمان علی، نافذ و عمیق و بسیار زیبا.

ترس ناگاه را نمی فهمم، آبرو...خاطره ای که بی وقت جان می گیرد در ذهنم.حسین را دعوت می کنم به نشستن، مقابل می نشیند و من...می نشینم اما دلم نه...بی قرار...

_ آمدم برای دعوت؛ آیا مشتاق توبه نیستی که سنگینی بار گناهت، زمین نشاند و باران مغفرت، تیرگی معاصی ات بشوید؟...


شناسنامه کتاب:

مولف: سیدعلی شجاعی

ناشر: نیستان

سال چاپ:1389

تعداد صفحات: 182

قیمت پشت جلد(92) : 9800 تومان

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰

معرفی توسط وبلاگ: تا اینجا خواندم...




اگر جست و جویی لا به لای مقاتل داشته باشید خواهید دید که تعداد آن ها بی شمار است. 

هرچند در بین این مقاتل سندیت تعدادی از آن ها از بقیه بیشتر است؛ از جمله لهوف و مقتل شوشتری!

اگر دنبال کتاب مقتلی می گردید که راوی آن مستند و مطمئن صحبت کرده باشد و هم با نکات ظریفش حالتان را دگرگون و اشکتان را جاری کند این کتاب را پیشنهاد می کنم.

کلام شهودی این مقتل چنان تاثیرگذار خواهد بود که آرزو می کنید باز هم بخوانیدش.

گردآورنده ی این اثر 256 صفحه ای ابراهیم سلطانی نسب است که روضه های آیت الله شیخ جعفر شوشتری را در این مجموعه به رشته ی تحریر درآورده است.


بخشی از این کتاب:

 پیامبر به عادت همیشه خود اظهار محبت به سیدالشهدا می نمود و با ایشان بازی می کردند، عایشه به پیامبر گفت: چقدر تو این کودک را دوست داری؟

حضرت فرمودند: وای بر تو .

چگونه دوستش نداشته باشم و از او خوشم نیاید و حال آنکه او میوه ی دل من و روشنی چشم من است.

بعد فرمودند: امت من بعد از من او را می کشند، هر کس بعد از وفاتش به زیارت او برود، خداوند در نامه ی عملش یک حج از حج و عمره های مرا می نویسد.

عایشه تعجب کرد و عرض کرد: یا رسول الله حجی از حج های شما ؟!

حضرت فرمودند: بلی، بلکه خدا دو حج مرا به آن زیارت دهنده می دهد.

باز عایشه تعجب کرد و حضرت زیاد کردند تا رسید به نود حج و نود عمره و فرمودند: خداوند به او نود حج های من و نود عمره  از عمره های من را می دهد.



شناسنامه کتاب:

مولف: ابراهیم سلطانی نسب

موضوع: روضه های آیت الله شیخ جعفر شوشتری

ناشر: آرام دل

تعداد صفحات: 256

سال چاپ: 1393

قیمت : 11000 تومان

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰
معرفی توسط وبلاگ...الرّاجین


کتاب "الکامل فی التاریخ" نوشته "عزالدین علی بن محمد یا عزالدین ابوالحسن جزری" مشهور به ابن الاثیر است.
ابن  الاثیر نویسنده قرون ششم و هفتم  بدون ذکر روایات مختلف تاریخی کوشیده است با شرح صحیح ترین روایت از نظر خود روایاتی را که دچار لغزش هایی می دیده با نقد خویش به تفاوت آرا در پیرامون آن اشاره کند.
این کتاب به عنوان الگویی برای کتاب های تاریخی نویسندگان بعدی حائز اهمیتی بسیاری است،
سال های روایت این کتاب از ابتدای تاریخ تا سال 627 هجری قمری( دو سال پیش از فوت نگارنده) را در بر میگیرد.
نویسنده در این کتاب تقریباً به تمام ادوار و حکومت های سرزمین های اسلامی تا عصر خود اشاره نموده و بر طبق سال وقایع مهم را به شرح پیش گفته عرضه می نماید.
هرچند این کتاب به واسطه عدم ذکر منبع توسط نویسنده در اغلب مواقع با انتقاد های افراطی و گاه اعتدالی مواجه شده لکن برای کسانی که میخواهند از یک منبع دست اوّل موارد مد نظر خود را مطالعه نمایند جالب توجّه است.
دو ترجمه از این کتاب منتشر شده است ترجمه ای توسط آقایان عباس خلیلی و ابوالقاسم حالت و علی هاشمی حائری توسط شرکت سهامی چاپ و انتشارات کتب ایران(مجموعه سی جلدی) و جناب اقای سید محمد حسین روحانی  به طبع انتشارات اساطیر(تعدادی از جلد ها)


و امّا قسمتی از متن جلد پنجم کتاب ترجمه آقای روحانی:

گویند چون حسین بر آن شد که بر پایه ی درخواست نامه های عراقیان به کوفه رود،عمر بن عبدالرحمان بن حارث بن هشام در مکّه به نزد او آمد و گفت:
من برای کاری به نزد تو آمده ام که می خواهم آن را از روی نیکخواهی با تو در میان گذارم.اگر گمان بر این است که امید نیکخواهی از من میبری، آن را بگویم و آن چه را از راستی و درستی به گردن دارم بگذارم...

شناسنامه کتاب:
موضوع : تاریخ عمومی
مولف:عزالدین علی بن محمد یا عزالدین ابوالحسن جزری(ابن الاثیر)
ناشر: دارالصادر
مترجمان: عباس خلیلی، ابوالقاسم حالت، علی هاشمی حائری(ترجمه اول) +سید محمدحسین روحانی(ترجمه دوم)
تعداد جلد: 13
سال انتشار:1385

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۵ ، ۱۸:۰۰