هفت کتاب مهدوی
معرفی توسط وبلاگ سابق...این روزها
سلام...دامنه ی کتاب های مهدوی آن قدر گسترده اند که گلچین کردن آن ها کار چندان ساده ای نیست. از مباحث شناخت و انتظار و تکالیف منتظران گرفته تا دشمن شناسی و آسیب شناسی.
معرفی این هفت کتاب پیشکشی ست به امام عصر "عج" که :"مَنْ ماتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ ماتَ مَیْتَةً جاهِلِیَّةً" !
انتشارات صدرا در کتاب 120 صفحه ای قیام و انقلاب مهدی "ع" مجموعه ای از یادداشت های شهید مطهری را گردآوری نموده است.
شهید مطهری در این کتاب ضمن بیان مقدمه ای در باب ضرورت پرداختن به مهدویت, مباحثی چون انتظار فرج , اقسام انتظار, جامعه ی ایده آل , قرآن و تاریخ و ...را از دیدگاه فلسفه تاریخ بیان نموده است.
بخشی از این کتاب:
آرمان قیام و انقلاب مهدی (علیه السلام) یک فلسفه بزرگ اجتماعی اسلامی است. این آرمان بزرگ, گذشته از این که الهام بخش ایده و راهگشا به سوی آینده است, آینه ی بسیار مناسبی است برای شناخت آرمان های اسلامی.
این نوید, ارکان و عناصر مختلفی دارد که برخی فلسفی و جهانی است و جزئئ از جهان بینی اسلامی است, برخی فرهنگی و تربیتی است, برخی سیاسی است, برخی اقتصادی است, برخی اجتماعی است, برخی انسانی یا انسانی- طبیعی است.
.
.
.
دوره دوجلدی کتاب مکیال المکارم تالیف آیه الله سید محمد تقی موسوی اصفهانی می باشد.
کتابی جامع و کامل که اغلب اوقات نام آن را در پاورقی ها و منابع سایر کتاب ها دیده ایم.
جلد اول کتاب شامل مباحثی چون شناخت امام زمان "عج", اثبات امامت ایشان, حقوق حضرت, و نتایج دعای فرج می باشد. اوقات تاکیید شده برای دعا, چگونگی دعا برای تعجیل فرج و تکالیف منتظران از جمله فصل های جلد دوم این کتاب هستند.
استفاده از منابعی چون اصول کافی, علل الشرایع, احتجاج, بحار الانوار و... در کتاب مکیال المکارم به استحکام و سندیت آن افزوده است. ناشر این کتاب نشر اسوه می باشد.
بخشی از این کتاب:
بارزترین صفت نیکویش عدالت است, لذا به "عدل" ملقب گردیده, چنان که در دعایی که از خود آن حضرت برای شب های ماه رمضان روایت شده (معروف به دعای افتتاح) آمده است: "اللهم وصل علی ولی امرک القائم المومل و العل المنتظر". پروردگارا و درود بفرست بر ولی امرت که قیام کننده و امید مردم و عدل منتظر است.
و در حدیث ابی که در کمال الدین روایت شده از رسول اکرم "صلی الله علیه و آله و السلم" در وصف امام قائم "عج" آمده: "اول العدل و آخره..." اول و آخر عدل است... .
.
.
.
جزو تالیفاتی ست که با بیانی ساده و به صورت پرسش و پاسخ، بین برخی از فرهیختگان تالیف شده است.
شروعی مناسب برای شناخت مباحث مهدوی ، اعتقاد به امام زمان "عج" ،احادیث مجعول، یاوران امام زمان "عج"، قرآن و مهدویت، شبهات شیعه و سنی و...به حساب می آید.
آیه الله ابراهیم امینی، مولف کتاب دادگستر جهان با استفاده از روایات معصومین "علیهم السلام"، مطالب ارزندهای برای استفاده عموم ـ به ویژه جوانان ـ ارائه کرده است.
این کتاب 328 صفحه ای، قریب به بیست بار تجدید چاپ و به برخی از زبانها نیز ترجمه شده است. انتشارات شفق، چاپ کتاب را عهده دار بوده است.
بخشی از این کتاب:
مهندس: گفته شده است که امام حسن عسکری(علیه السلام) در مرض فوت، مادرش را وصى قرار داد تا در کارهایش رسیدگى کند واین موضوع پیش قضات وقت به اثبات رسید اما اصلاً از فرزندش اسمى نبرد وبعد از مرگ، اموالش در بین مادر وبرادرش تقسیم شد؛ در صورتیکه اگر فرزندى داشت باید او را نیز در ضمن وصیتش نام برده باشد تا از ارث محروم نگردد.
هوشیار: امام حسن(علیه السلام) موضوع فرزندش را عمداً در وصیت مکتوم داشت تا او را از خطراتیکه از ناحیهء سلطان وقت متوجه بود نجات دهد،آن جناب به قدرى در این موضوع اهتمام مى ورزید واز کشف تولد فرزندش بیم وهراس داشت که گاهى ناچار مى شد از خواص اصحابش نیز تقیه نموده موضوع را برایشان مشتبه سازد.
.
.
.
کتابی سرشار از دغدغه؛ طرحی برای خروج از ایستایی و رکود؛ نگاهی به آینده و درست حرکت کردن در مسیر پیش رو!
اسماعیل شفیعی سروستانی مولف این کتاب، با نقشه ای که دلسوزانه آن را طراحی نموده، سعی داشته نقد خود را به حوادث بعد انقلاب نشان دهد و عیب ها و خطاهای گام های پیموده شده را اصلاح نماید و در آخر راه اصیل انتظار را به منتظران ارائه کند .
لحن کوبنده این کتاب 176 صفحه ای خواننده را وادار می کند تا در پایان از خود بپرسد در کدام نقطه از جاده انتظار قرار دارد و قرار است ازین پس به کجا برسد؟
انتشارات "موعود" ناشر دوره ی سه جلدی کتاب استراتژی انتظار می باشد.
بخشی از این کتاب:
متذکر این نکته می شوم که آنچه باید فراروی جوانان قرار می گرفت قبل از هر چیز الزاما می بایست از این ویژگی; یعنی «رویکرد به آینده » برخوردار باشد .اما ویژگی دوم: طی دهه شصت، همه چیز مهیای طرح و پذیرش موضوعی نو بود و جوانان نیز مستعد سیر در مسیری که روی به آینده داشت، اما تنها نظریه ای می توانست همه گیر و موج آفرین شود، که در «مافی الضمیر» ریشه داشته باشد . تمنیات بسیاری برانگیزاننده اند، اما صرف نظر از نیازهای برساخته و کاذب تنها برخی امور، ذاتی وجود آدمی اند و به عنوان عنصر مشترک همگان را دربر می گیرند . چنان که «انتظار» ذاتی وجود آدمی است و ریشه در مافی الضمیر همه بندگان دارد و از آن به عنوان «امر مشترک » می توان یاد کرد.
.
.
.
ازدیگر تالیفات موسسه موعود عصر میباشد که با قلم اسماعیل شفیعی سروستانی به نگارش درآمده. "گام به گام تا استراتژی انتظار" عنوانی ست که بر روی جلد کتاب دیده می شود و به نوعی می توان آن را مکمل کتاب استراتژی انتظار دانست.
مجموعه مقالات,دغدغه ها و دردمندی های مولف در باب مهدویت و انتظار با عناوینی ادبی و زیبا محتوای کتاب را شکل داده اند.
لحن خودمانی و روان این کتاب 448 صفحه ای, همراه با طرح جلد و گرافیک زیبا از مزیت های آن به حساب می آیند.
بخشی از این کتاب:
هرروز که می گذرد بر میزان گفت و گو درباره ی حضرت صاحب الزمان "عج" , نشر مطالب مرتبط با مباحث مهدوی و برگزاری جلسات دعا و نیایش افزوده می شود و مردم بیش از پیش اشتیاق حضور در اماکنی را پیدا می کنند که نام و یاد حضرت را زنده می کند. هیچ کس نمی تواند منکر حضور رو به تزاید مردم در مسجد جمکران باشد, چنان که کمتر شهر و بخشی را در سرتا سر ایران می توان سراغ گرفت که صبح جمعه در آن جا مجلس دعای ندبه تشکیل نشود.
ذکر نام حضرت دل ها را آرامش می بخشد و همگان را ذاکر مهدی "عج" می کند.
.
.
.
6. معرفت امام زمان (ع) و تکلیف منتظران
گستره و دامنه معرفت امام مهدی "عج", ابراهیم شفیعی سروستانی, مولف این کتاب را برآن داشته تا به تالیف این کتاب بپردازد.
این کتاب 728 صفحه ای که در قطع وزیری توسط انتشارات موعود عصر به چاپ رسیده دو مبحث مهم را در برگرفته است: نخست، مباحث ناظر بر شناخت امام مهدى علیهالسلام و ویژگىهاى آن حضرت به عنوان امام زمان و آخرین حجت خدا بر روى زمین؛ دوم مباحث ناظر بر شناخت، تکالیف و وظایف منتظران در عصر غیبت، در وجوه فردى و اجتماعى.
بهره مندی از منابع اصلی و ست اول,سیر مناسب و منطقی ارائه مطالب و پاسخ گویی به برخی از شبهات مهدوی از امتیازهای این کتاب به شمار می آیند.
بخشی از این کتاب:
در آغاز فصل پنجم، از برخی روزها و ماههای سال که انتظار در آنها جلوه و درخشش بیشتری دارد، همچون شب نیمه شعبان و ماه مبارک رمضان یاد و اعمال و ادعیه خاص این ایام بیان شده است و در پایان آن نیز به دلیل ارادت وصف ناشدنی همه شیعیان ایران اسلامی به هشتمین امام معصوم، حضرت رضاعلیهالسّلام، به بررسی باور مهدوی در کلام رضوی پرداخته شده و بخشی از روایاتی که از آن حضرت در زمینه باور مهدوی و فرهنگ انتظار نقل شده، مورد بررسی قرار گرفته است.
.
.
.
کتابی ست ساده و روان که فرهنگ الفبای مهدویت را در دل خود جمع آوری کرده.
کتاب در 800 صفحه و در قطع وزیری ، توسط مجتبی تونه ای به نگارش درآمده و نشر آن را انتشارات مشهور عهده دار بوده است.
حضرت مهدی(عج)، غیبت، انتظار و ظهور، از جمله مباحثی ست که در این کتاب به آن پرداخته شده و در ذیل هر واژه توضیحات مربوط به آن به چشم می خورد.
مخاطب کتاب در درجه اول جوانان و بعد عموم مردم هستند. استفاده از روایات ترجمه شده به درک بهتر مطالب کتاب کمک شایسته ای کرده است .
بخشی از این کتاب:
محبوب کردن حضرت: از وظایف ما در عصر غیبت، محبوب کردم حضرت مهدی "عج" در میان مردم است. در روایتی آمده است: «خداوند رحمت کند بنده ای که ما را نزد مردم محبوب نماید و ما را در معرض دشمنی و کینه توزی آنان قرار ندهد».از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که : «خداوند رحمت کند بنده ای را که مودت مردم را به سوی ما می کشاند».
ممنون از عیدانه این دفعه!